Catalunya, cuida’t i cuida-la

per René Barbier

#Cuida-la

Catalunya és una terra rica i generosa que es comunica amb nosaltres a través de la seva naturalesa: “Quan la vinya és feliç, el paisatge és feliç, agradable, profund i transmet benestar”.
La terra ens ho dóna tot, però no ens pertany. La terra és de la terra i hem de considerar-la com un valuós préstec que hem de respectar, mimar i tractar amb molta cura, per tal de preservar la seva meravellosa essència i identitat pròpia.
Catalunya, cuida’t!
#Cuida-la!

renebarbier

René Barbier | Enòleg i viticultor

http://closmogador.com/

René Barbier és un enòleg i viticultor català d’origen francès.

Descendent d'una família de viticultors francesos des de l’any 1200, igual que els seus avantpassats, ha dedicat tota la seva vida al món del vi.

Es va formar a les més prestigioses escoles enològiques de Bordeaux, Borgonya i Limoux i la seva experiència en el món del vi s’estén des de la part de la viticultura fins a la comercial, passant per l’elaboració dels seus propis vins.

Està considerat tot un visionari que va revolucionar els vins del Priorat als anys 70. René és el creador de Clos Mogador, Manyetes, el vi blanc Nelin i Espectacle del Montsant. Amb aquest darrer vi, va aconseguir arribar a un punt crític de la seva carrera professional, tot recollint diversos premis i convertint-se en una autèntica referència dels amants del vi.

Des del punt de vista de René, la identitat d’un vi és el reflexe del seu entorn natural i humà d’origen. En aquest sentit, el Priorat és l’escenari perfecte degut a les característiques de la seva terra, tradició, clima i biodiversitat que aporten als vins catalans un patrimoni únic.

Coneix el Priorat de la mà de René Barbier!

Catalunya té ADN vinícola

El paisatge i la natura de les nostres vinyes deixa una empremta única als vins catalans. El vi i el cava formen part de la història de Catalunya, cada copa conserva una petita part de passat i tradició, tot conformant un patrimoni únic.

Degusta Catalunya en una copa!

Altres articles sobre Costa Daurada